De Flower Amp is een 18watt PTP (point to point) en compleet handwired buizentop. De houten topjes worden in eigen beheer met de handgebouwd en op kleur gespoten of afgewerkt in een tolex naar keuze.
Uiteraard zijn de speakerkasten zoals in de YouTube demo's ook te bestellen. We kunnen de kasten bouwen met speakers naar keuze en de FA combineert erg goed met de bekende greenbacks.

Het gegeven is simpel; volume tot de helft is clean, volume over de helft en je krijgt de enige en echte (h)eerlijke buizenvervorming die ontstaat door de gloeiende buizen. Denk aan AC/DC, ZZ Top en Led Zeppelin.

De amp is gebaseerd op de Marshall 1974x echter wel voorzien van een TMB stack ( treble-mid-bass) en een bright switch. De tremelo hebben we eruit gelaten. Tevens zijn een triodeschakeling (9-18watt) en een killswitch voor de TMB stack optioneel. Dit laatste geeft de ultieme buizenvervorming door het uitfilteren van de toonregeling. Om dit regelbaar te maken is er een mastervolume op het achterfront geplaatst.

Door de PTP benadering hoor je goed en duidelijk wat je speelt, ook met de volle buizen oversturing. De amp reageert goed op effectpedalen en doet wat de gitaar of het effect vraagt. Tevens geeft de Flower Amp het karakter van een gitaar goed weer, want het verschil in pick-ups is goed te onderscheiden.

Door de geringe afmetingen is het een handzame amp die gemakkelijk mee te nemen is naar optredens of oefenhol. Zo heb je altijd je eigen sound bij je zonder daarvoor de hele 4x12 kast en top mee te sjouwen.

Het gebruik van echt point to point zonder turretboard is wat deze handgebouwde amp zo speciaal maakt. Een mooie buizen overdrive met harmonische boventonen en een spetterend R&R gehalte !

Download hier de sheet : Specificatie 18wattPTP

 

Download hier een verslag van Dede Priest en Guitar Ray:


Bel of mail gerust voor een info of kom langs op afspraak!
info@flower-amps.nl

Rob
 


Webdesign: i-3 Reclamebureau